Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka oraz cukier i miksujemy. |
Krok 2 |
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. |
Krok 3 |
Masa jabłkowa: jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ i kroimy w kostkę. Z cukru, cukru waniliowego oraz wody gotujemy syrop. Dodajemy jabłka i chwilę smażymy. |
Krok 4 |
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklance wody. Do jabłek dodajemy kaszę i łyżkę Kasi. Smażymy do momentu, aż kasza się rozgotuje |
Krok 5 |
Następnie zdejmujemy z ognia, wlewamy tężejącą galaretkę i całość wylewamy na biszkopt. Po przestudzeniu wkładamy do lodówki, aby masa dobrze stężała. |
Krok 6 |
Masa śmietanowa: śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Masę śmietanową wykładamy na zastygniętą masę jabłkową. |
Krok 7 |
Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. |