Ciasto z masą kokosową
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • użytkownik nie podał temperatury °C

Składniki:

  • ciemny biszkopt własnej roboty - 2 sztuki
  • krem
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • wiórki kokosowe - 25 dekagramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • dżem z czarnej porzeczki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20 minut).
  3. Do gorącej masy należy dodać Kasię i od czasu do czasu mieszać łyżką, aby Kasia się rozpuściła.
  4. Masę kokosową ostudzić. Jeden blat biszkoptowy przesmarować dżemem z czarnej porzeczki i wyłożyć masę kokosową.
  5. Przykryć drugim blatem.
  6. Posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.