Ciasto z masą z brzoskwiniami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  •  °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka tortowa - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa
  • mleko - 1 litr
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier - 0.75 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy bez cukru - 1 opakowanie
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka
  • dodatkowo
  • puszka brzoskwiń - 1 opakowanie
  • delicje - 2 opakowania
  • galaretka - 3 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka.
  2. Na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok.40 min w temp. 160-180 C. Pozostawić do wystygnięcia.
  3. Rozpuścić galaretki i pozostawić do stężenia.
  4. Masa: Do 1,5 szklanki mleka dodać obie mąki, budyń i jajko. Roztrzepać.
  5. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać roztrzepane jajko z mąką i ugotować budyń. Przestudzony zmiksować z Kasią.
  6. Trochę masy odłożyć na wierzch, do reszty dodać pokrojone brzoskwinie.
  7. Biszkopt przekroić na pół, wyłożyć masę z brzoskwiniami, przykryć biszkoptem, posmarować resztą masy i udekorować galaretką pokrojoną w kostkę. Schłodzić.