Ciasto z morelami

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mąka30 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia12.5 dekagramów
jajko4 sztuki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier0.5 szklanek
rum3 łyżki
cukier waniliowy1 opakowanie
śmietana1 łyżka
sól1 szczypta
morele0.5 kilogramów
Kruszonka:
mąka20 dekagramów
cukier10 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia10 dekagramów
cynamon1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem, solą, rumem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Dodawać po jednym jajku i po trochu rum.
Krok 3
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy jajecznej, cały czas ucierając.
Krok 4
Dodać śmietanę.
Krok 5
Ciasto powinno być dość gęste.
Krok 6
Ciasto włożyć do formy i na wierzch dać morele.
Krok 7
Przygotować kruszonkę.
Krok 8
Dokładnie wymieszać w misce wszystkie składniki i rozkruszyć, posypać na morele.
Krok 9
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl