|
Składniki | ||
mąka | 30 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 12.5 dekagramów | |
jajko | 4 sztuki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cukier | 0.5 szklanek | |
rum | 3 łyżki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
śmietana | 1 łyżka | |
sól | 1 szczypta | |
morele | 0.5 kilogramów | |
Kruszonka: | ||
mąka | 20 dekagramów | |
cukier | 10 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 10 dekagramów | |
cynamon | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem, solą, rumem i cukrem waniliowym. |
Krok 2 |
Dodawać po jednym jajku i po trochu rum. |
Krok 3 |
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy jajecznej, cały czas ucierając. |
Krok 4 |
Dodać śmietanę. |
Krok 5 |
Ciasto powinno być dość gęste. |
Krok 6 |
Ciasto włożyć do formy i na wierzch dać morele. |
Krok 7 |
Przygotować kruszonkę. |
Krok 8 |
Dokładnie wymieszać w misce wszystkie składniki i rozkruszyć, posypać na morele. |
Krok 9 |
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |