Ciasto z rabarbarem

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
rabarbar1 kilogram
cukier puder do dekoracji 1 unit
jajko1 sztuka
żółtko4 sztuki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
mąka pszenna2.5 szklanki
śmietana kremówka2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier mieszamy z Kasią.
Krok 2
Dodajemy żółtka, jajko, śmietanę i wyrabiamy ciasto.
Krok 3
Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 4
Po wyjęciu z lodówki 2/3 ciasta wkładamy na wysmarowaną blachę i układamy na nim obrany i pokrojony na kawałki (1-1,5cm) rabarbar.
Krok 5
Pozostałym ciastem przykrywamy rabarbar.
Krok 6
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 150 stopni około 40 minut.
Krok 7
Po wyjęciu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl