Ciasto z rabarbarem i kruszonką
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 150 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier wanilinowy - 1 opakowanie
  • jajka - 4 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • mąka - 2 szklanki
  • rabarbar - 35 dekagramów
  • kruszonka
  • mąka - 2 łyżki
  • cukier - 2 łyżki
  • olej - 0.5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. W rondelku rozpuścić Kasię.
  2. Mąkę i proszek dodać do jajek. Utrzeć. Na koniec dodać roztopioną, gorącą Kasię.
  3. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem.
  4. Na wierzch wyłożyć owoce.
  5. Makę, cukier i olej wsypać do miseczki (najlepiej zamykanej). Energicznie potrząsnąć kilka razy, żeby składniki się połączyły - mój sposób na kruszonkę :) Kruszonką posypać owoce.
  6. Piec 40 min. - 150 stopni (termoobieg). Smacznego !!!