Ciasto z rabarbarem i kruszonką

11


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier1 szklanka
cukier wanilinowy1 opakowanie
jajka4 sztuki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
mąka2 szklanki
rabarbar35 dekagramów
Kruszonka:
mąka2 łyżki
cukier2 łyżki
olej0.5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. W rondelku rozpuścić Kasię.
Krok 2
Mąkę i proszek dodać do jajek. Utrzeć. Na koniec dodać roztopioną, gorącą Kasię.
Krok 3
Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem.
Krok 4
Na wierzch wyłożyć owoce.
Krok 5
Makę, cukier i olej wsypać do miseczki (najlepiej zamykanej). Energicznie potrząsnąć kilka razy, żeby składniki się połączyły - mój sposób na kruszonkę :) Kruszonką posypać owoce.
Krok 6
Piec 40 min. - 150 stopni (termoobieg). Smacznego !!!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl