Ciasto z rabarbarem i truskawkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mąka - 20 dekagramów
  • cukier - 15 dekagramów
  • jajko - 4 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • rabarbar i truskawki - 4 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać przez sito.
  2. Kasię utrzeć z cukrem na pianę.
  3. W trakcie ucierania dodawać kolejno po 1 jajku, a na końcu po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
  4. Blaszkę wysmarować Kasią i posypać bułką tartą, można tez wyłożyć papierem do pieczenia.
  5. Wyłożyć ciasto i równomiernie pookładać owoce.