Przygotowanie |
Krok 1 |
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, z drugiej połowy zrobić kulki i podmrozić w zamrażarce. |
Krok 2 |
Blaszkę o wymiarach 24x28 cm wysmarować Kasią, posypać lekko mąką, wyłożyć ciasto, nakłuć widelcem. |
Krok 3 |
Obrane antonówki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posypać cukrem i cynamonem, wycisnąć, ułożyć na cieście. |
Krok 4 |
Ubić zimne białka z odrobiną soli, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać, na końcu dodać budyń czekoladowy wymieszany z czekoladą w proszku. |
Krok 5 |
Wyłożyć pianę na jabłka, zetrzeć podmrożone ciasto. |
Krok 6 |
Piec w 180 st. C około 50-60 min. Wystudzone można posypać cukrem pudrem. Smacznego. |