| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, z drugiej połowy zrobić kulki i podmrozić w zamrażarce. |
| Krok 2 |
| Blaszkę o wymiarach 24x28 cm wysmarować Kasią, posypać lekko mąką, wyłożyć ciasto, nakłuć widelcem. |
| Krok 3 |
| Obrane antonówki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posypać cukrem i cynamonem, wycisnąć, ułożyć na cieście. |
| Krok 4 |
| Ubić zimne białka z odrobiną soli, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać, na końcu dodać budyń czekoladowy wymieszany z czekoladą w proszku. |
| Krok 5 |
| Wyłożyć pianę na jabłka, zetrzeć podmrożone ciasto. |
| Krok 6 |
| Piec w 180 st. C około 50-60 min. Wystudzone można posypać cukrem pudrem. Smacznego. |