Ciasto z truskawkami i budyniem
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 stopni C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 3 opakowania
  • mleko - 1 litr
  • truskawki
  • jajko - 5 sztuk
  • mąka - 5 łyżek
  • cukier - 5 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • galaretka o dowolnym smaku - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Jaja zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, wlać do formy.
  2. Piec w prostokątnej blasze 20 min. w temp. 180 stopni C.
  3. Zagotować mleko, zrobić budyń wedle wskazówek na opakowaniu i do gorącego wrzucić kostkę Kasi - zmiksować.
  4. Wylać na ciasto.
  5. Na masę wyłożyć owoce. Całość zalać galaretką (1 l).