Ciasto z twarogiem
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • twaróg - 300 gramów
  • mleko - 125 mililitrów
  • cukier - 50 gramów
  • mąka - 400 gramów
  • proszek do pieczenia - 15 gramów
  • śmietana - 125 mililitrów
  • cukru - 200 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • mielony cynamon - 2 łyżeczki
  • słupki migdałowe - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Twaróg utrzyj z mlekiem, rozpuszczoną Kasią i cukrem.
  2. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Zagnieć ciasto.
  4. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę o wymiarach 25x30cm.
  5. Posmaruj je śmietaną.
  6. Zimną Kasię pokrój w kostkę i rozłóż ją na cieście.
  7. Cukier wymieszać z cynamonem i słupkami migdałowymi i posyp nimi ciasto.
  8. Piec w 180 stopniach C około 30 minut.