Przygotowanie |
Krok 1 |
Upiec biszkopt jasny i ciemny. Wystudzić. |
Krok 2 |
Wykonać krem: obie mąki i żółtka roztrzepać w 1/4 l mleka. |
Krok 3 |
Pozostałą część mleka zagotować z cukrem. Dodać przygotowany roztwór i ugotować budyń. |
Krok 4 |
Kasię utrzeć, dodać krem, podzielić na 3 części. |
Krok 5 |
WYKONANIE PLACKA: W ciemnym biszkopcie po upieczeniu wyciąć kółka (np. szklanką). |
Krok 6 |
Na jasnym biszkopcie w wysokiej foremce położyć pierwszą część kremu. Na masie położyć krążki z ciemnego biszkoptu. |
Krok 7 |
Wolne miejsca wypełnić winogronami i zalać zieloną galaretką, rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu. |
Krok 8 |
Gdy galaretka stężeje, nałożyć 2 część kremu i położyć ciemny biszkopt z otworami. |
Krok 9 |
W otwory włożyć pokrojone brzoskwinie. Przykryć 3 częścią kremu i zalać czerwoną galaretką. |