| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Dodać żółtka i ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek. |
| Krok 2 |
| Wlać ciasto na dużą blachę i upiec. |
| Krok 3 |
| Żelatynę namoczyć w szklance wody. Kak napęcznieje rozpuścić, jeszcze ciepłą podzielić na trzy części. |
| Krok 4 |
| Brzoskwinie zmiksować wraz z syropem, dodać jedną część żelatyny, wymieszać i tężejące wylać na biszkopt. |
| Krok 5 |
| Maślankę wymieszać z drugą częścią żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie. Na to ułożyć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek. |
| Krok 6 |
| Następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny. Tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona. |
| Krok 7 |
| Gdy to zastygnie, zalać galaretką tężejącą, która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody. |