Ciasto z winogronem

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajka4 sztuki
cukier4 łyżki
mąka pszenna4 łyżki
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
Masa brzoskwiniowa:
brzoskwinie1 słoik
żelatyna10 dekagramów
Masa ananasowa:
ananas1 słoik
Wierzch:
różowe winogrona1 kilogram
galaretka agrestowa2 opakowania
Masa maślankowa:
maślanka brzoskwiniowa1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Dodać żółtka i ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek.
Krok 2
Wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
Krok 3
Żelatynę namoczyć w szklance wody. Kak napęcznieje rozpuścić, jeszcze ciepłą podzielić na trzy części.
Krok 4
Brzoskwinie zmiksować wraz z syropem, dodać jedną część żelatyny, wymieszać i tężejące wylać na biszkopt.
Krok 5
Maślankę wymieszać z drugą częścią żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie. Na to ułożyć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek.
Krok 6
Następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny. Tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona.
Krok 7
Gdy to zastygnie, zalać galaretką tężejącą, która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl