Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Dodać żółtka i ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek. |
Krok 2 |
Wlać ciasto na dużą blachę i upiec. |
Krok 3 |
Żelatynę namoczyć w szklance wody. Kak napęcznieje rozpuścić, jeszcze ciepłą podzielić na trzy części. |
Krok 4 |
Brzoskwinie zmiksować wraz z syropem, dodać jedną część żelatyny, wymieszać i tężejące wylać na biszkopt. |
Krok 5 |
Maślankę wymieszać z drugą częścią żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie. Na to ułożyć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek. |
Krok 6 |
Następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny. Tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona. |
Krok 7 |
Gdy to zastygnie, zalać galaretką tężejącą, która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody. |