Ciasto z wiórkami kokosowymi

Składniki:

  • olej - 8 łyżek
  • jajko - 1 gram
  • sól - 1 szczypta
  • cukier - 3 łyżki
  • mleko - 5 łyżek
  • wiórki kokosowe - 500 gramów
  • miód - 3 łyżki
  • mąka - 400 gramów
  • masło - 400 gramów
  • proszek do pieczenia - 3 łyżki
  • torebka cukru waniliowego - 1 gram
  • białego sera - 150 gramów
  • białej polewy do ciasta - 250 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowywania ciasta, nadzienia i polewy:
  2. Na początek ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, olejem, cukrem waniliowym, cukrem i solą. Potem do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie blachę wysmarować margaryną i ułożyć na niej ciasto. Robienie nadzienia rozpoczniemy od roztopienia masła w garnku z miodem i cukrem. Potem do masy dodajemy jeszcze mleko i wiórki kokosowe. Odłożyć masą, aby ostygła. Następnie wysmarować masą ciasto. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Na koniec wyjąć i ostudzić, a potem roztopić polwę i posmarować ciasto. Można ozdobić wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi.