|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka | 2 szklanki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
wiśnie | 70 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię topimy i studzimy. |
Krok 2 |
Ubić pianę z z 4 białek, w trakcie ubijania dodać cukier, na końcu 4 żółtka. |
Krok 3 |
Masę delikatnie mieszamy z 2 szklankami mąki i łyżeczką proszku do pieczenia. Dodajemy Kasię i ponownie lekko mieszamy. |
Krok 4 |
Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną tartą bułką blachę (średniej wielkości). Na cieście układamy wydrylowane wiśnie. |
Krok 5 |
Pieczemy w umiarkowanie gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor. |
Krok 6 |
Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |