| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka | 2 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| wiśnie | 70 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię topimy i studzimy. |
| Krok 2 |
| Ubić pianę z z 4 białek, w trakcie ubijania dodać cukier, na końcu 4 żółtka. |
| Krok 3 |
| Masę delikatnie mieszamy z 2 szklankami mąki i łyżeczką proszku do pieczenia. Dodajemy Kasię i ponownie lekko mieszamy. |
| Krok 4 |
| Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną tartą bułką blachę (średniej wielkości). Na cieście układamy wydrylowane wiśnie. |
| Krok 5 |
| Pieczemy w umiarkowanie gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor. |
| Krok 6 |
| Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |