Ciasto ze słonecznikiem
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajka - 5 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 2 łyżki
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • krem
  • śmietana 30 % - 0.5 litrów
  • cukier puder - 2 łyżki
  • śmietana Śnieżka - 1 opakowanie
  • śmietan-fix - 2 opakowania
  • masa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 17 dekagramów
  • masa krówkowa - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • słonecznik łuskany - 20 dekagramów
  • cukier - 1 łyżka
  • mleko - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wymieszać z mąką i proszkiem.
  2. Dodać kakao i budyń. Piec 30 min. w temp. 180 st.
  3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać Śnieżkę, a na koniec dodać fixy. Kremem przełożyć ciasto.
  4. Na ciasto wyłożyć masę krówkową.
  5. Na patelni rozpuścić Kasię, cukry i mleko. Dodać słonecznik i podsmażyć.
  6. Ciepłe wyłożyć na krówkę.