Cieciorka po indyjsku

19


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cieciorka gotowana lub z puszki400 gramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
ziemniaki3 sztuki
tłuszcz do smażenia 100 gramów
cebule3 sztuki
pomidory3 sztuki
gorczyca1 łyżeczka
mielona kolendra1 łyżeczka
kurkuma1 łyżeczka
nasiona kminu rzymskiego2 łyżeczki
chili mielone1 łyżeczka
woda350 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój obrane ziemniaki w grubą kostkę, cebule w cienkie plastry, pomidory w kostkę razem z skórą i nasionami.
Krok 2
Rozgrzej na patelni tłuszcz i dodaj przyprawy: gorczycę, kmin rzymski, kolendrę i kurkumę.
Krok 3
Gdy nasiona zbrązowieją, dorzuć cebule, chilli i smaż do momentu, aż cebula będzie szklista, po czym dodaj ziemniaki. Wlej 200 mililitrów wody.
Krok 4
Gotuj pod przykryciem, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodaj ugotowaną cieciorkę oraz pomidory.
Krok 5
Rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do potrawy. Gotuj do momentu, gdy składniki staną się jednolitą masą. Przed podaniem możesz dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl