Cieciorka po indyjsku

15


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cieciorka gotowana lub z puszki400 gramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
ziemniaki3 sztuki
tłuszcz do smażenia 100 gramów
cebule3 sztuki
pomidory3 sztuki
Gorczyca z Kanady Knorr1 łyżeczka
mielona kolendra1 łyżeczka
Kurkuma z Indii Knorr1 łyżeczka
nasiona kminu rzymskiego2 łyżeczki
Chili z Indii Knorr1 łyżeczka
woda350 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój obrane ziemniaki w grubą kostkę, cebule w cienkie plastry, pomidory w kostkę razem z skórą i nasionami.
Krok 2
Rozgrzej na patelni tłuszcz i dodaj przyprawy: gorczycę, kmin rzymski, kolendrę i kurkumę.
Krok 3
Gdy nasiona zbrązowieją, dorzuć cebule, chilli i smaż do momentu, aż cebula będzie szklista, po czym dodaj ziemniaki. Wlej 200 mililitrów wody.
Krok 4
Gotuj pod przykryciem, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodaj ugotowaną cieciorkę oraz pomidory.
Krok 5
Rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do potrawy. Gotuj do momentu, gdy składniki staną się jednolitą masą. Przed podaniem możesz dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl