Cielaczek
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 180 C °C

Składniki:

    ciasto czekoladowe
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • mąka - 2.3 szklanki
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • olej - 0.75 szklanek
  • mleko - 0.75 szklanek
  • kakao - 2 łyżki
  • dżem wiśniowy - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • soda - 1 łyżeczka
  • masa serowa
  • ser twaróg - 30 dekagramów
  • jajka - 2 sztuki
  • budyń śmietankowy lub waniliowy - 1 sztuka
  • czekolada mleczna - 1 sztuka
  • śmietana 30 % - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto czekoladowe: jajka zmiksować z cukrem na puch, dodać resztę pozostałych składników i dobrze połączyć mikserem.
  2. Miękką Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, zmielony ser i budyń.
  3. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową.
  4. Ciasto czekoladowe wlać do formy i na ciasto kłaść łyżką kupki masy serowej.
  5. Ciasto wstawić do piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 C.
  6. Po wystudzeniu ciasto polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Smacznego!!!