|
Składniki | ||
Ciasto czekoladowe: | ||
olej | 0.75 szklanek | |
cukier | 0.75 szklanek | |
mleko | 0.75 szklanek | |
Masa serowa: | ||
jajka | 2 sztuki | |
Ciasto czekoladowe: | ||
jajka | 2 sztuki | |
mąka | 2.3 szklanki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Masa serowa: | ||
śmietana 30 % | 4 łyżki | |
Ciasto czekoladowe: | ||
kakao | 2 łyżki | |
soda | 1 łyżeczka | |
Masa serowa: | ||
ser twaróg | 30 dekagramów | |
Ciasto czekoladowe: | ||
dżem wiśniowy | 3 łyżki | |
Masa serowa: | ||
czekolada mleczna | 1 sztuka | |
Ciasto czekoladowe: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
Masa serowa: | ||
budyń śmietankowy lub waniliowy | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto czekoladowe: jajka zmiksować z cukrem na puch, dodać resztę pozostałych składników i dobrze połączyć mikserem. |
Krok 2 |
Miękką Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, zmielony ser i budyń. |
Krok 3 |
Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. |
Krok 4 |
Ciasto czekoladowe wlać do formy i na ciasto kłaść łyżką kupki masy serowej. |
Krok 5 |
Ciasto wstawić do piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 C. |
Krok 6 |
Po wystudzeniu ciasto polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Smacznego!!! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |