Cielęce roladki

Składniki:

  • Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
  • cielęcina - 400 unit
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 unit
  • wędzony boczek - 4 plastry
  • chudy boczek wędzony - 100 gramów
  • seler naciowy łodygi - 2 sztuki
  • marchew - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • musztarda - 2 łyżki
  • białe wino wytrawne - 100 unit
  • biały pieprz - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Łodygi selera pokrój na kawałki i wrzuć do wrzącej wody na kilka minut.
  2. Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Marchew zetrzyj na jarzynowej tarce.
  3. Pokrój w kostkę boczek i wytop na patelni, dodaj cebulę, następnie marchewkę i selera. Podsmaż krótko.
  4. Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 plastry. Następnie lekko rozbij i posyp pokruszoną mini kostką Knorr. Wierzchnią stronę posmaruj musztardą, ułóż na niej słoninę, a następnie warstwę warzyw.
  5. Całość zroluj ciasno i zepnij wykałaczką. Gotowe roladki obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
  6. W rondlu rozpuść 2 łyżki masła, dodaj pozostałe warzywa, podlej winem i odparuj je. Zalej 1 litrem wody, dodaj bulionetkę Knorr i duś pod przykryciem 40 minut. Wytworzony sos przecedź przez sito i zagęść łyżką masła, dopraw pieprzem.