Cielęcina w przyprawach
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kotlety cielęce z kostką - 600 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • marynata
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • posiekana natka pietruszki - 4 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka
  • pozostałe
  • jogurt grecki - 200 mililitrów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i energicznie wygnieć ręką.
  2. Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z sokiem oraz skórką z cytryny, łyżką oliwy i natką pietruszki.
  3. Natrzyj kawałki mięsa marynatą, włóż je do salaterki, a następnie szczelnie przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki.
  4. Następnie ułóż kotleciki na rozgrzanym grillu i piecz, skrapiając marynatą z salaterki zmieszaną z resztą oliwy.
  5. Wymieszaj jogurt grecki z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, po czym dopraw paroma kroplami soku z cytryny. Podawaj mięso razem z sosem.