|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 50 gramów | |
cukier | 0.5 szklanek | |
Śmietana 30% | 100 mililitrów | |
mleko | 150 mililitrów | |
jajka | 4 sztuki | |
mąka | 3 łyżki | |
czereśnie | 500 gramów | |
bułka tarta | 1 łyżka | |
sól | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Czereśnie umyj, osusz i wydryluj. Formę ceramiczną do tarty posmaruj Kasią i oprósz bułką tartą. Do formy włóż czereśnie. |
Krok 2 |
W rondelku rozpuść Kasię i śmietankę, zagotuj. Mleko wymieszaj z mąką i wlewaj do gorącej śmietanki ciągle mieszając. |
Krok 3 |
W misce zmiksuj jajka z cukrem, solą i przygotowaną wcześniej masą. |
Krok 4 |
Otrzymaną masą zalej wiśnie w formie. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piecz około 45 minut, aż wierzch się zarumieni. |
Autor: MojeCiasto.pl |