| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 50 gramów | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| Śmietana 30% | 100 mililitrów | |
| mleko | 150 mililitrów | |
| jajka | 4 sztuki | |
| mąka | 3 łyżki | |
| czereśnie | 500 gramów | |
| bułka tarta | 1 łyżka | |
| sól | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czereśnie umyj, osusz i wydryluj. Formę ceramiczną do tarty posmaruj Kasią i oprósz bułką tartą. Do formy włóż czereśnie. |
| Krok 2 |
| W rondelku rozpuść Kasię i śmietankę, zagotuj. Mleko wymieszaj z mąką i wlewaj do gorącej śmietanki ciągle mieszając. |
| Krok 3 |
| W misce zmiksuj jajka z cukrem, solą i przygotowaną wcześniej masą. |
| Krok 4 |
| Otrzymaną masą zalej wiśnie w formie. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piecz około 45 minut, aż wierzch się zarumieni. |
| Autor: MojeCiasto.pl |