| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do rondelka przekładamy pokrojone w kostkę masło, cukier oraz wlewamy wodę. Następnie wsypujemy kakao. |
| Krok 2 |
| Całość podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników. Odlewamy ok 8-9 łyżek masy do osobnego naczynia. Zostawiamy do wystudzenia. |
| Krok 3 |
| Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie wlewamy czekoladową masę oraz wrzucamy żółtka. Całość mieszamy. |
| Krok 4 |
| Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy i delikatnie łączymy. Powstałą masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na ok 50 min. Wyciągamy i studzimy. |
| Krok 5 |
| Herbatę mieszamy z alkoholem. Powstałym pączem nasączamy ciasto. |
| Krok 6 |
| Odłożoną polewę czekoladową łączymy z kakao oraz łyżką masła. Delikatnie podgrzewamy do połączenia się składników. Polewamy nią ciasto. |