Comber warzywno- mięsny
  • 90 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • Mielone wieprzowe mięso - 1 kilogram
  • polędwiczka wieprzowa - 1 sztuka
  • Fix Gołąbki bez zawijania Knorr - 2 opakowania
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwki nadziewane papryką - 6 sztuk
  • marynowana papryka - 3 sztuki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • olej - 3 łyżki
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojoną na 3 podłużne paski polędwiczkę skrop sosem sojowym. Odstaw na pół godziny.
  2. Obsmaż z obu stron na łyżce oleju.
  3. Posiekaną cebulę zeszklij na pozostałym oleju.
  4. Fix Gołąbki bez zawijania Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i oliwkami, wyrób dokładnie rękami.
  5. Do podłużnej natłuszczonej formy włóż mięso mielone, przekładając je paskami polędwiczki i papryki. Piecz 60 minut w 180 stopniach. Podawaj z ulubionym sosem Knorr.