Cordon Bleu

5


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
filet z kurczaka 1 sztuka
ser w kostce20 dekagramów
szynka w plasterkach(obojętnie jaka)5 plastrów
jajko 2szt do panierowania2 sztuki
bułka tarta5 łyżek
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Filet z kurczaka umyć oraz podzielić (wychodzi od 6 do 10 częsci), następnie rozbić
Krok 2
"rozbite" częsci fileta przyprawić solą, pieprzem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr (w zależności od preferencji smakowych), jajko wybić do miski, a bułkę tarta rozsypać na talerzu. Rozbite częsci fileta kolejno umaczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tylko z jednej strony)
Krok 3
Na nieopanierowaną stronę fileta położyć kawałek szynki i sera, następnie złożyć filet na pół, tak, aby produkty te znalazły się wewnątrz.
Krok 4
Złożone już kawałki jeszcze raz opanierować i usmażyć na patelni do czasu osiągnięcia złocistego koloru.
Krok 5
Potrawę polecam podawać ze smażonymi pieczarkami;)) smacznego!
Autor: KarolinaWPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl