| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filet z kurczaka umyć oraz podzielić (wychodzi od 6 do 10 częsci), następnie rozbić |
| Krok 2 |
| "rozbite" częsci fileta przyprawić solą, pieprzem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr (w zależności od preferencji smakowych), jajko wybić do miski, a bułkę tarta rozsypać na talerzu. Rozbite częsci fileta kolejno umaczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tylko z jednej strony) |
| Krok 3 |
| Na nieopanierowaną stronę fileta położyć kawałek szynki i sera, następnie złożyć filet na pół, tak, aby produkty te znalazły się wewnątrz. |
| Krok 4 |
| Złożone już kawałki jeszcze raz opanierować i usmażyć na patelni do czasu osiągnięcia złocistego koloru. |
| Krok 5 |
| Potrawę polecam podawać ze smażonymi pieczarkami;)) smacznego! |