Przygotowanie |
Krok 1 |
Filet z kurczaka umyć oraz podzielić (wychodzi od 6 do 10 częsci), następnie rozbić |
Krok 2 |
"rozbite" częsci fileta przyprawić solą, pieprzem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr (w zależności od preferencji smakowych), jajko wybić do miski, a bułkę tarta rozsypać na talerzu. Rozbite częsci fileta kolejno umaczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tylko z jednej strony) |
Krok 3 |
Na nieopanierowaną stronę fileta położyć kawałek szynki i sera, następnie złożyć filet na pół, tak, aby produkty te znalazły się wewnątrz. |
Krok 4 |
Złożone już kawałki jeszcze raz opanierować i usmażyć na patelni do czasu osiągnięcia złocistego koloru. |
Krok 5 |
Potrawę polecam podawać ze smażonymi pieczarkami;)) smacznego! |