Cordon Bleu
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z kurczaka - 1 sztuka
  • ser w kostce - 20 dekagramów
  • szynka w plasterkach(obojętnie jaka) - 5 plastrów
  • jajko 2szt do panierowania - 2 sztuki
  • bułka tarta - 5 łyżek
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Filet z kurczaka umyć oraz podzielić (wychodzi od 6 do 10 częsci), następnie rozbić
  2. "rozbite" częsci fileta przyprawić solą, pieprzem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr (w zależności od preferencji smakowych), jajko wybić do miski, a bułkę tarta rozsypać na talerzu. Rozbite częsci fileta kolejno umaczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tylko z jednej strony)
  3. Na nieopanierowaną stronę fileta położyć kawałek szynki i sera, następnie złożyć filet na pół, tak, aby produkty te znalazły się wewnątrz.
  4. Złożone już kawałki jeszcze raz opanierować i usmażyć na patelni do czasu osiągnięcia złocistego koloru.
  5. Potrawę polecam podawać ze smażonymi pieczarkami;)) smacznego!