Crème brûlée

4


Łatwe


60 min.


10 os.

Składniki
mleko 3.2%200 mililitrów
Rama Cremefine do gotowania250 mililitrów
żółtka jajek5 sztuk
laska wanilii1 sztuka
cukier biały100 gramów
cukier brązowy80 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 100°C.
Krok 2
Zagotuj mleko z przeciętą na pół wanilią i białym cukrem.
Krok 3
Dodaj śmietanę i żółtka i dokładnie wymieszaj. Płyn rozlej w kokilki o średnicy ok. 8 cm.
Krok 4
Naczynia umieść w kąpieli wodnej, piecz w 100°C do momentu aż masa stężeje, powinno to zająć około 50 minut.
Krok 5
Deser ostudź, posyp cukrem brązowym po wierzchu i skarmelizuj opalając palnikiem gazowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl