|
Składniki | ||
mleko 3.2% | 200 mililitrów | |
Rama Cremefine do gotowania | 250 mililitrów | |
żółtka jajek | 5 sztuk | |
laska wanilii | 1 sztuka | |
cukier biały | 100 gramów | |
cukier brązowy | 80 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej piekarnik do 100°C. |
Krok 2 |
Zagotuj mleko z przeciętą na pół wanilią i białym cukrem. |
Krok 3 |
Dodaj śmietanę i żółtka i dokładnie wymieszaj. Płyn rozlej w kokilki o średnicy ok. 8 cm. |
Krok 4 |
Naczynia umieść w kąpieli wodnej, piecz w 100°C do momentu aż masa stężeje, powinno to zająć około 50 minut. |
Krok 5 |
Deser ostudź, posyp cukrem brązowym po wierzchu i skarmelizuj opalając palnikiem gazowym. |
Autor: przepisy.pl |