Crumble z gruszkami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • gruszka - 4 sztuki
  • cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 szczypta
  • imbir - 1 szczypta
  • kruszonka
  • płatki owsiane - 0.5 szklanek
  • cukier trzcinowy - 0.25 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 40 gramów
  • mąka - 2 łyżki
  • cynamon - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki lub w dużą kostkę.
  2. Dodać cukier, imbir i cynamon.
  3. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  4. Przygotować kruszonkę - wszystkie składniki połączyć ze sobą rozcierając między palcami.
  5. Gruszki przełożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch posypać kruszonką.
  6. Zapiekać ok. 20-30 min. Konsumować na ciepło:)