Crumble z owocami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • mąka - 4 łyżki
  • cukier - 6 łyżek
  • płatki owsiane - 2 łyżki
  • morele - 400 gramów
  • maliny - 100 gramów
  • czarne porzeczki świeże lub mrożone - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj przez chwilę mikserem Kasię, mąkę i cukier.
  2. Następnie za pomocą palców zagnieć ciasto w kruszonkę.
  3. Dno żaroodpornej formy wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą.
  4. Owoce umyj. Większe pokrój, mniejsze pozostaw w całości i wymieszaj z płatkami owsianymi.
  5. Do przygotowanej formy przełóż owoce.
  6. Całość posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut w 200 st.C