| |||||||||
| Składniki | ||
| jabłka | 2 sztuki | |
| gruszki | 2 sztuki | |
| cukier | 1 łyżka | |
| cynamon | 0.5 łyżeczek | |
| Kruszonka:: | ||
| masło | 50 gramów | |
| mąka pszenna | 80 gramów | |
| cukier | 40 gramów | |
| płatki migdałowe | 20 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jabłka i gruszki dokładnie umyj, obierz ze skórki, a następnie pokrój w kostkę (ok. 2-3 cm). |
| Krok 2 |
| Do pokrojonych owoców dodaj cukier i cynamon. Wymieszaj dokładnie. |
| Krok 3 |
| Przełóż owoce do ramekinów. |
| Krok 4 |
| Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj masło i połącz całość, tworząc kruszonkę. Na koniec wsyp płatki migdałowe i wymieszaj. Posyp przygotowane wcześniej owoce kruszonką. Włóż do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, na 30 minut. |
| Autor: przepisy.pl |