Crumble z owocami

70


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
jabłka2 sztuki
gruszki2 sztuki
cukier1 łyżka
cynamon0.5 łyżeczek
Kruszonka::
masło50 gramów
mąka pszenna80 gramów
cukier40 gramów
płatki migdałowe 20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Jabłka i gruszki dokładnie umyj, obierz ze skórki, a następnie pokrój w kostkę (ok. 2-3 cm).
Krok 2
Do pokrojonych owoców dodaj cukier i cynamon. Wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Przełóż owoce do ramekinów.
Krok 4
Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj masło i połącz całość, tworząc kruszonkę. Na koniec wsyp płatki migdałowe i wymieszaj. Posyp przygotowane wcześniej owoce kruszonką. Włóż do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, na 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl