|
Składniki | ||
jabłka | 2 sztuki | |
gruszki | 2 sztuki | |
cukier | 1 łyżka | |
cynamon | 0.5 łyżeczek | |
Kruszonka:: | ||
masło | 50 gramów | |
mąka pszenna | 80 gramów | |
cukier | 40 gramów | |
płatki migdałowe | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jabłka i gruszki dokładnie umyj, obierz ze skórki, a następnie pokrój w kostkę (ok. 2-3 cm). |
Krok 2 |
Do pokrojonych owoców dodaj cukier i cynamon. Wymieszaj dokładnie. |
Krok 3 |
Przełóż owoce do ramekinów. |
Krok 4 |
Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj masło i połącz całość, tworząc kruszonkę. Na koniec wsyp płatki migdałowe i wymieszaj. Posyp przygotowane wcześniej owoce kruszonką. Włóż do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, na 30 minut. |
Autor: przepisy.pl |