| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasięę utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z jajkiem i skórką cytrynową. |
| Krok 2 |
| Dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Rękoma zagnieść ciasto o konsystencji kruszonki. |
| Krok 3 |
| Połowę przygotowanej kruszonki wylepić natłuszczoną formę do tart o średnicy 26 cm. Ciasto wstawić do piekarnika o temp 200*C i podpiekać około 15 minut. |
| Krok 4 |
| Odsączone i wypestkowane wiśnie wymieszać z konfiturą i równomiernie rozsmarować na cieście. |
| Krok 5 |
| Posypać pozostałą kruszonką i w tej samej temperaturze piec jeszcze około 20-25 minut. Gotowe ciasto wyjąć z formy, ostudzić na specjalnej kratce kuchennej. |