Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę 2x2 cm, pieczarki pokrój w ósemki, pomidory w paseczki a szalotkę posiekaj. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml wody. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso, szalotkę oraz pieczarki. Dodaj pomidory a następnie wlej przygotowaną śmietanę. Całość zagotuj, następnie lekko wystudź, wbij jajko i wymieszaj. |
Krok 3 |
Umyte i osuszone cukinie przekrój wzdłuż na pół i wydrąż ich środki w taki sposób, aby powstały „łódeczki”. |
Krok 4 |
Cukinie napełnij przygotowanym farszem, posyp serem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i zapiekaj 15 minut. Gotowe cukinie wyjmij z piekarnika, posyp po wierzchu kiełkami i podawaj. |