Cukinia faszerowana indykiem

84


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
cukinia2 sztuki
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr1 opakowanie
filet z indyka200 gramów
pieczarki8 sztuk
pomidory suszone5 sztuk
szalotka2 sztuki
oliwa z pomidorów suszonych3 łyżki
śmietana 12%200 gramów
jajka1 sztuka
ser parmezan starty4 łyżki
kiełki słonecznika2 garść
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę 2x2 cm, pieczarki pokrój w ósemki, pomidory w paseczki a szalotkę posiekaj. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml wody.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso, szalotkę oraz pieczarki. Dodaj pomidory a następnie wlej przygotowaną śmietanę. Całość zagotuj, następnie lekko wystudź, wbij jajko i wymieszaj.
Krok 3
Umyte i osuszone cukinie przekrój wzdłuż na pół i wydrąż ich środki w taki sposób, aby powstały „łódeczki”.
Krok 4
Cukinie napełnij przygotowanym farszem, posyp serem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i zapiekaj 15 minut. Gotowe cukinie wyjmij z piekarnika, posyp po wierzchu kiełkami i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl