Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinię dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środki, pozostawiając ok 1cm ścianki. Odkładamy. |
Krok 2 |
Masło rozpuszczamy na patelni. Posiekaną cebulkę oraz czosnek (może być przez praskę) wrzucamy na patelnię i smażymy do zarumienienia. |
Krok 3 |
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 4 minuty. |
Krok 4 |
Dokładamy na patelnię pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusimy, aż puszczą soki. Ściągamy przykrywkę i smażymy na małym ogniu, dopóki woda z pieczarek nie wyparuje. |
Krok 5 |
Wsypujemy zawartość Kaszotto orientalne Knorr na patelnię, zalewamy 300ml wody i gotujemy pod przykryciem przez 10-12 minut. |
Krok 6 |
Po ugotowaniu kaszotto, wyłączamy ogień i dodajemy pokrojone, ugotowane jajka oraz mieszamy z zawartością patelni. |
Krok 7 |
Kaszotto przekładay łyżką do wydrążonych cukiń, a wierzch posypujemy tartą mozarellą (1 łyżka na jedną połowę cukinii). |
Krok 8 |
Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 minut. |