Cukinia faszerowana kaszotto

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cukinia duża1 sztuka
pieczarki100 gramów
Kaszotto orientalne Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
masło1 łyżka
papryka1 sztuka
jajko na twardo2 sztuki
pomidory suszone w oliwie 3 plastry
mozarella tarta2 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Cukinię dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środki, pozostawiając ok 1cm ścianki. Odkładamy.
Krok 2
Masło rozpuszczamy na patelni. Posiekaną cebulkę oraz czosnek (może być przez praskę) wrzucamy na patelnię i smażymy do zarumienienia.
Krok 3
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 4 minuty.
Krok 4
Dokładamy na patelnię pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusimy, aż puszczą soki. Ściągamy przykrywkę i smażymy na małym ogniu, dopóki woda z pieczarek nie wyparuje.
Krok 5
Wsypujemy zawartość Kaszotto orientalne Knorr na patelnię, zalewamy 300ml wody i gotujemy pod przykryciem przez 10-12 minut.
Krok 6
Po ugotowaniu kaszotto, wyłączamy ogień i dodajemy pokrojone, ugotowane jajka oraz mieszamy z zawartością patelni.
Krok 7
Kaszotto przekładay łyżką do wydrążonych cukiń, a wierzch posypujemy tartą mozarellą (1 łyżka na jedną połowę cukinii).
Krok 8
Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 minut.
Autor: Klaudia BłażkówPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl