Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 400 gramów
  • cukinia - 2 sztuki
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • tarta mozzarella - 4 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż przez około 8 minut, aż będzie rumiane.
  2. Do mięsa dorzuć posiekane pomidory wraz z sokiem. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Farsz możesz dodatkowo wzbogacić świeżymi ziołami, np. bazylią.
  3. W tym czasie umyj dokładnie cukinię, odetnij końcówki i przetnij ją wzdłuż na pół. Następnie wyjmij pestki, używając np. łyżeczki.
  4. Na tak przygotowaną cukinię nałóż farsz z uduszonego mięsa.
  5. Całość posyp serem i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 °C.