Cukinia nadziewana mięsem mielonym, serem feta i oliwkami

28


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe400 gramów
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr1 opakowanie
pomidory z puszki400 gramów
cebula1 sztuka
czarne oliwki10 sztuk
ser feta0.5 opakowań
olej2 łyżki
woda0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielone smaż z pokrojoną w kostkę cebulą przez około 8 minut, aż będzie rumiane.
Krok 2
Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz oliwki pokrojone w plasterki.
Krok 3
Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.
Krok 4
W tym czasie umyj dokładnie cukinię, odetnij końcówki i przetnij ją wzdłuż na pół. Następnie wydrąż pestki. Możesz użyć do tego łyżeczki.
Krok 5
Na tak przygotowaną cukinię nałóż farsz z mięsa. Na wierzchu połóż kawałki sera feta i całość zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Aby danie było jeszcze bardziej aromatyczne, po upieczeniu posyp je odrobiną suszonego oregano.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl