Cukinia nadziewana mięsem mielonym, serem feta i oliwkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • czarne oliwki - 10 sztuk
  • ser feta - 0.5 opakowań
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone smaż z pokrojoną w kostkę cebulą przez około 8 minut, aż będzie rumiane.
  2. Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz oliwki pokrojone w plasterki.
  3. Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.
  4. W tym czasie umyj dokładnie cukinię, odetnij końcówki i przetnij ją wzdłuż na pół. Następnie wydrąż pestki. Możesz użyć do tego łyżeczki.
  5. Na tak przygotowaną cukinię nałóż farsz z mięsa. Na wierzchu połóż kawałki sera feta i całość zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Aby danie było jeszcze bardziej aromatyczne, po upieczeniu posyp je odrobiną suszonego oregano.