Cukinia pieczona
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowo - 400 gramów
  • cukinia - 2 sztuki
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • tarta mozzarella - 4 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięso mielone wraz z cebulą podsmaż aż będzie rumiane, ok. 8 minut. Przygotuj ziołowy sos dodając do mięsa pomidory z puszki i Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś aż zgęstnieje.
  2. W między czasie umyj dokładnie cukinię, odetnij końcówki i przetnij je wzdłuż na pół. Wydrąż łyżeczką środek. Wydrążone cukinie wypełnij mięsnym farszem.
  3. Całość posyp serem i zapiekaj przez 10 minut w 180 stopniach.