Cukinia w stylu śródziemnomorskim - VIDEO
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 2 sztuki
  • pęczak - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • pomidory suszone - 6 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • ser żółty - 50 dekagramów
  • Oregano z Turcji Knorr - 0.5 łyżeczek
  • bazylia suszona - 0.5 łyżeczek
  • oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pęczak ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
  2. Mięso, cebulę oraz suszone pomidory pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj oregano i bazylię.
  3. Do garnka wlej 350 ml wody i żeby farsz był odpowiednio gęsty i dobrze doprawiony dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut. Dodaj kaszę i wymieszaj.
  4. Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
  5. Cukinie napełnij przygotowanym farszem, posyp startym serem i wstaw do nagrzanego do 180°C na 10 minut. Podawaj na ciepło.