| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cukinie umyj i razem ze skórką pokrój w plasterki. Zioła posiekaj, ser zetrzyj. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanej oliwie przesmaż cukinię, oprósz ziołami i pokruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. |
| Krok 3 |
| Zdejmij z patelni i osącz na papierowym ręczniku. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przełóż połowę cukinii i posyp połową sera. |
| Krok 4 |
| Następnie nałóż kolejną warstwę cukinii. |
| Krok 5 |
| Roztrzep dokładnie jajka, dodaj mleko, śmietankę, dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem. |
| Krok 6 |
| Sosem jajecznym zalej cukinię i posyp resztą sera. Zapiekaj przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. |