Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinie umyj i razem ze skórką pokrój w plasterki. Zioła posiekaj, ser zetrzyj. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cukinię, oprósz ziołami i pokruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr. |
Krok 3 |
Zdejmij z patelni i osącz na papierowym ręczniku. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Przełóż połowę cukinii i posyp połową sera. |
Krok 4 |
Następnie nałóż kolejną warstwę cukinii. |
Krok 5 |
Roztrzep dokładnie jajka, dodaj mleko, śmietankę, dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem. |
Krok 6 |
Sosem jajecznym zalej cukinię i posyp resztą sera. Zapiekaj przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. |