Cukinie faszerowane kaszotto po meksykańsku

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cukinia średniej wielkości 2 sztuki
pomidory z puszki1 opakowanie
Kaszotto meksykańskie Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
kukurydza z puszki100 gramów
woda-wrzątek250 mililitrów
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cukinie myjemy, przekrawamy na połowę wzdłuż długiego boku i wydrążamy pestki oraz miąższ za pomocą małej łyżeczki. Połówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko solimy i odstawiamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie na jasnobrązowy kolor. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz zawartość torebki z kaszotto i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pomidory, 250 ml wrzącej wody, raz jeszcze mieszamy i gotujemy ok 15 minut, aż kasza zmięknie (często mieszamy, inaczej kasza się przypali!)
Krok 3
Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką do wydrążonych połówek cukinii. Wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy około 20-30 minut (aż cukinia będzie miękka; sprawdzamy nakłuwając brzeg cukinii ostrym nożem). Gotowe!
Autor: kuchniajoanny.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl