Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinie myjemy, przekrawamy na połowę wzdłuż długiego boku i wydrążamy pestki oraz miąższ za pomocą małej łyżeczki. Połówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko solimy i odstawiamy. |
Krok 2 |
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie na jasnobrązowy kolor. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz zawartość torebki z kaszotto i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pomidory, 250 ml wrzącej wody, raz jeszcze mieszamy i gotujemy ok 15 minut, aż kasza zmięknie (często mieszamy, inaczej kasza się przypali!) |
Krok 3 |
Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką do wydrążonych połówek cukinii. Wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy około 20-30 minut (aż cukinia będzie miękka; sprawdzamy nakłuwając brzeg cukinii ostrym nożem). Gotowe! |