| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| W oddzielnym garnku ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu. Do wody dodaj trochę mleka kokosowego, kilka goździków i strączki kardamonu. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w plastry i podsmaż. Dodaj soczewicę. |
| Krok 4 |
| Następnie zgnieć czosnek, wymieszaj z imbirem, chilli, dodaj do cebuli wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Następnie dodaj pomidory i sól. |
| Krok 6 |
| Smaż kilka chwil, dodaj ziemniaki i przyprawy. Smaż przez 5 minut. |
| Krok 7 |
| Na koniec wlej mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia Podaj z ryżem. |