Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w niewielkiej ilości posolonej wody na półtwardo. Odcedź, zachowując wodę spod gotowania. |
Krok 2 |
Obierz imbir i czosnek, a następnie zgnieć w moździerzu razem z ziarnami gorczycy. |
Krok 3 |
W rondlu lub woku rozgrzej klarowane masło. Wsyp przyprawy w proszku, czyli kmin, chili i kurkumę, a po chwili dodaj imbir, czosnek i gorczycę i wymieszaj. Dodaj pozbawioną pestek i pokrojoną w paski papryczkę chili oraz liście curry. Smaż kilkadziesiąt sekund. |
Krok 4 |
Dodaj ziemniaki, zielony groszek, okrę z odciętymi ogonkami i różyczki kalafiora. Podlej nieco wodą spod gotowania ziemniaków i duś, aż jarzyny częściowo zmiękną, pozostając jędrne. |
Krok 5 |
Posól do smaku, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj. |