| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w niewielkiej ilości posolonej wody na półtwardo. Odcedź, zachowując wodę spod gotowania. |
| Krok 2 |
| Obierz imbir i czosnek, a następnie zgnieć w moździerzu razem z ziarnami gorczycy. |
| Krok 3 |
| W rondlu lub woku rozgrzej klarowane masło. Wsyp przyprawy w proszku, czyli kmin, chili i kurkumę, a po chwili dodaj imbir, czosnek i gorczycę i wymieszaj. Dodaj pozbawioną pestek i pokrojoną w paski papryczkę chili oraz liście curry. Smaż kilkadziesiąt sekund. |
| Krok 4 |
| Dodaj ziemniaki, zielony groszek, okrę z odciętymi ogonkami i różyczki kalafiora. Podlej nieco wodą spod gotowania ziemniaków i duś, aż jarzyny częściowo zmiękną, pozostając jędrne. |
| Krok 5 |
| Posól do smaku, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj. |