Curry z jagnięciną
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jagnięca łopatka - 500 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 1 litr
  • czerwona cebula - 2 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • zielony groszek mrożony - 0.5 szklanek
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka
  • Chili z Indii Knorr - 1 łyżeczka
  • anyż - 1 sztuka
  • olej - 100 mililitrów
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki podobnie, a cebulę w piórka.
  2. Mięso i cebulę podsmaż na patelni. Gdy nabiorą rumianych kolorów, dodaj przyprawy: curry, kumin, paprykę i anyż. Smaż całość kilka minut.
  3. Teraz wlej litr wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr.
  4. Dodaj ziemniaki i duś wszystko ok. 20 minut, aż składniki zrobią się miękkie, a sos zgęstnieje.
  5. Pod sam koniec gotowania dodaj zielony groszek. Curry z jagnięciny możesz podawać samodzielnie lub np. z ryżem