Curry z jagnięciną

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
jagnięca łopatka500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
woda1 litr
czerwona cebula2 sztuki
ziemniaki4 sztuki
zielony groszek mrożony0.5 szklanek
curry1 łyżeczka
chili mielone1 łyżeczka
anyż1 sztuka
olej100 mililitrów
kmin rzymski1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki podobnie, a cebulę w piórka.
Krok 2
Mięso i cebulę podsmaż na patelni. Gdy nabiorą rumianych kolorów, dodaj przyprawy: curry, kumin, paprykę i anyż. Smaż całość kilka minut.
Krok 3
Teraz wlej litr wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Dodaj ziemniaki i duś wszystko ok. 20 minut, aż składniki zrobią się miękkie, a sos zgęstnieje.
Krok 5
Pod sam koniec gotowania dodaj zielony groszek. Curry z jagnięciny możesz podawać samodzielnie lub np. z ryżem
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl