|
Składniki | ||
jajka | 8 sztuk | |
marchewka | 200 gramów | |
młody szpinak | 100 gramów | |
masło | 2 łyżki | |
mąka | 2 łyżki | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
woda | 400 mililitrów | |
śmietana 18% | 125 mililitrów | |
curry | 2 łyżki | |
groszek mrożony | 200 gramów | |
sezam | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ugotuj na twardo ok 8 minut. Następnie wystudź je, obierz i przekrój na pół. Szpinak umyj. |
Krok 2 |
Marchew obierz i pokrój w słupki. Podsmaż w garnku z masłem ok 5 minut. |
Krok 3 |
Dodaj mąką oraz przyprawę curry do marchewki i wymieszaj aż dobrze się wszystko połączy. |
Krok 4 |
Wlej ciepłą wodę, dodaj kostkę Knorr, śmietanę i zagotuj. |
Krok 5 |
Dodaj szpinak, groszek i gotuj 5 minut. Podawaj z jakiem i sezamem. |
Autor: przepisy.pl |