| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 8 sztuk | |
| marchewka | 200 gramów | |
| młody szpinak | 100 gramów | |
| masło | 2 łyżki | |
| mąka | 2 łyżki | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| woda | 400 mililitrów | |
| śmietana 18% | 125 mililitrów | |
| curry | 2 łyżki | |
| groszek mrożony | 200 gramów | |
| sezam | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ugotuj na twardo ok 8 minut. Następnie wystudź je, obierz i przekrój na pół. Szpinak umyj. |
| Krok 2 |
| Marchew obierz i pokrój w słupki. Podsmaż w garnku z masłem ok 5 minut. |
| Krok 3 |
| Dodaj mąką oraz przyprawę curry do marchewki i wymieszaj aż dobrze się wszystko połączy. |
| Krok 4 |
| Wlej ciepłą wodę, dodaj kostkę Knorr, śmietanę i zagotuj. |
| Krok 5 |
| Dodaj szpinak, groszek i gotuj 5 minut. Podawaj z jakiem i sezamem. |
| Autor: przepisy.pl |