Curry z jajkiem
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 8 sztuk
  • marchewka - 200 gramów
  • młody szpinak - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • mąka - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • woda - 400 mililitrów
  • śmietana 18% - 125 mililitrów
  • Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr - 2 łyżki
  • groszek mrożony - 200 gramów
  • sezam - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo ok 8 minut. Następnie wystudź je, obierz i przekrój na pół. Szpinak umyj.
  2. Marchew obierz i pokrój w słupki. Podsmaż w garnku z masłem ok 5 minut.
  3. Dodaj mąką oraz przyprawę curry do marchewki i wymieszaj aż dobrze się wszystko połączy.
  4. Wlej ciepłą wodę, dodaj kostkę Knorr, śmietanę i zagotuj.
  5. Dodaj szpinak, groszek i gotuj 5 minut. Podawaj z jakiem i sezamem.