Curry z jajkiem

4


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
jajka8 sztuk
marchewka200 gramów
młody szpinak 100 gramów
masło2 łyżki
mąka2 łyżki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
woda400 mililitrów
śmietana 18%125 mililitrów
curry2 łyżki
groszek mrożony200 gramów
sezam2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo ok 8 minut. Następnie wystudź je, obierz i przekrój na pół. Szpinak umyj.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w słupki. Podsmaż w garnku z masłem ok 5 minut.
Krok 3
Dodaj mąką oraz przyprawę curry do marchewki i wymieszaj aż dobrze się wszystko połączy.
Krok 4
Wlej ciepłą wodę, dodaj kostkę Knorr, śmietanę i zagotuj.
Krok 5
Dodaj szpinak, groszek i gotuj 5 minut. Podawaj z jakiem i sezamem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl