Curry z kalafiora i ziemniaków

33


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
olej roślinny40 gramów
cebula100 gramów
imbir20 gramów
czosnek 15 gramów
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr5 gramów
Kurkuma z Indii Knorr2 gramy
Curry Knorr5 gramów
pomidory w puszce1 opakowanie
kalafior300 gramów
ziemniaki200 gramów
zielona papryczka chilli10 gramów
cytryna1 sztuka
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr1 opakowanie
świeża kolendra0.5 pęczków
indyjski chleb naan4 sztuki
jogurt naturalny150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej w dużym garnku i smaż przez 5 minut pokrojoną cebulę. Następnie dodaj przyprawy: starty imbir, posiekany czosnek, kurkumę, kminek i curry. Smaż jeszcze jedną minutę.
Krok 2
Kalafior podziel na mniejsze różyczki, ziemniaka pokrój na mniejsze kawałki. Chili przekrój wzdłuż na pół i pozbądź się pestek.
Krok 3
Wlej na patelnię pomidory z puszki i 200 ml wody, następnie dodaj Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr.
Krok 4
Dodaj ziemniaki, kalafior i chili. Duś pod przykrywką ok. 10-12 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Kiedy warzywa będą miękkie usuń chili i dodaj sok z cytryny. Podawaj z jogurtem i listkami świeżej kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl