|
Składniki | ||
cukier | 2 łyżeczki | |
kolendra | 10 sztuk | |
pomidor pokrojony w kostkę | 1 szklanka | |
niesłodzone mleko kokosowe | 400 mililitrów | |
pasta curry | 2 łyżki | |
sos rybny | 3 łyżki | |
bulion drobiowy | 1 szklanka | |
drobno pokrojona cebula | 1 szklanka | |
olej z orzeszków | 1 łyżka | |
siekana dymka | 1 szklanka | |
surowy krewetki | 1 kilogram | |
cząstki limonki | 10 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia. |
Krok 2 |
Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę. |
Krok 3 |
Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj. |
Krok 4 |
Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty. |
Krok 5 |
Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką. |
Autor: pasibrzuch |