| |||||||||
| Składniki | ||
| cukier | 2 łyżeczki | |
| kolendra | 10 sztuk | |
| pomidor pokrojony w kostkę | 1 szklanka | |
| niesłodzone mleko kokosowe | 400 mililitrów | |
| pasta curry | 2 łyżki | |
| sos rybny | 3 łyżki | |
| bulion drobiowy | 1 szklanka | |
| drobno pokrojona cebula | 1 szklanka | |
| olej z orzeszków | 1 łyżka | |
| siekana dymka | 1 szklanka | |
| surowy krewetki | 1 kilogram | |
| cząstki limonki | 10 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia. |
| Krok 2 |
| Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę. |
| Krok 3 |
| Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj. |
| Krok 4 |
| Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty. |
| Krok 5 |
| Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką. |
| Autor: pasibrzuch |