Curry z krewetek z nutą kokosową

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cukier2 łyżeczki
kolendra10 sztuk
pomidor pokrojony w kostkę1 szklanka
niesłodzone mleko kokosowe400 mililitrów
pasta curry2 łyżki
sos rybny3 łyżki
bulion drobiowy1 szklanka
drobno pokrojona cebula1 szklanka
olej z orzeszków1 łyżka
siekana dymka 1 szklanka
surowy krewetki 1 kilogram
cząstki limonki 10 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zarumienienia.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Mieszaj i smaż przez około minutę.
Krok 3
Następnie wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny. Dodaj cukier i zagotuj.
Krok 4
Włóż pomidory i gotuj około 2 minuty.
Krok 5
Dodaj krewetki i gotuj około 3 minuty. Udekoruj listkami kolendry, podawaj z limonką.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl