Curry z krewetkami

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pomidory - 1 opakowanie
  • mleko kokosowe - 0.5 opakowań
  • krewetki tygrysie - 250 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • curry - 1 łyżeczka
  • kurkuma - 1 łyżeczka
  • chilli - 1 łyżeczka
  • garam masala - 1 łyżeczka
  • krewetki drobne - 100 gramów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w piórka.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek oraz wszystkie przyprawy w tym liście curry. Podgrzewaj przez około minutę, po czym dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli.
  3. dodaj pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut by sos zgęstniał.
  4. Następnie wrzuć krewetki i gotuj, do momentu gdy będą miękkie.