| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 500 gramów | |
| curry | 0.5 opakowań | |
| olej | 4 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| małe kłącze imbiru | 1 sztuka | |
| cynamon | 0.5 łyżeczek | |
| krojone pomidory w puszce | 400 gramów | |
| ząbek czosnku | 4 sztuki | |
| woda | 300 mililitrów | |
| zielona fasolka szparagowa mrożona | 400 gramów | |
| cytryna | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebule i czosnek pokrój w paski i usmaż w dużym rondlu. |
| Krok 2 |
| Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki, dodaj wszystkie przyprawy Knorr i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Dodaj mięso do cebuli i całość smaż, aż nabierze koloru. |
| Krok 4 |
| Teraz dodaj pomidory, wodę i duś przez ok. 10 minut. |
| Krok 5 |
| Dodaj fasolkę, sok z cytryny, lekko wymieszaj i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |