|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 500 gramów | |
curry | 0.5 opakowań | |
olej | 4 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
małe kłącze imbiru | 1 sztuka | |
cynamon | 0.5 łyżeczek | |
krojone pomidory w puszce | 400 gramów | |
ząbek czosnku | 4 sztuki | |
woda | 300 mililitrów | |
zielona fasolka szparagowa mrożona | 400 gramów | |
cytryna | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule i czosnek pokrój w paski i usmaż w dużym rondlu. |
Krok 2 |
Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki, dodaj wszystkie przyprawy Knorr i wymieszaj. |
Krok 3 |
Dodaj mięso do cebuli i całość smaż, aż nabierze koloru. |
Krok 4 |
Teraz dodaj pomidory, wodę i duś przez ok. 10 minut. |
Krok 5 |
Dodaj fasolkę, sok z cytryny, lekko wymieszaj i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |