Curry z kurczaka
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 500 gramów
  • Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr - 0.5 opakowań
  • olej - 4 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • małe kłącze imbiru - 1 sztuka
  • Cynamon z Wietnamu Knorr - 0.5 łyżeczek
  • krojone pomidory w puszce - 400 gramów
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • woda - 300 mililitrów
  • zielona fasolka szparagowa mrożona - 400 gramów
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule i czosnek pokrój w paski i usmaż w dużym rondlu.
  2. Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki, dodaj wszystkie przyprawy Knorr i wymieszaj.
  3. Dodaj mięso do cebuli i całość smaż, aż nabierze koloru.
  4. Teraz dodaj pomidory, wodę i duś przez ok. 10 minut.
  5. Dodaj fasolkę, sok z cytryny, lekko wymieszaj i podawaj.