Curry z tofu

Składniki:

  • cukinia - 3 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • pieprz
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • sól
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • sos sojowy jasny - 2 łyżki
  • sos sojowy ciemny - 2 łyżki
  • tofu - 450 gramów
  • czerwona pasta curry - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz.
  2. Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły.
  3. Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę.
  4. Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników.
  5. Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie.