Curry z tofu

1


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cukinia3 sztuki
por1 sztuka
pieprz
czerwona papryka1 sztuka
sól
ząbki czosnku2 sztuki
sos sojowy jasny2 łyżki
sos sojowy ciemny2 łyżki
tofu450 gramów
czerwona pasta curry1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły.
Krok 3
Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników.
Krok 5
Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl