|
Składniki | ||
cukinia | 3 sztuki | |
por | 1 sztuka | |
pieprz | ||
czerwona papryka | 1 sztuka | |
sól | ||
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
sos sojowy jasny | 2 łyżki | |
sos sojowy ciemny | 2 łyżki | |
tofu | 450 gramów | |
czerwona pasta curry | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz. |
Krok 2 |
Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły. |
Krok 3 |
Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę. |
Krok 4 |
Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników. |
Krok 5 |
Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie. |
Autor: pasibrzuch |