| |||||||||
| Składniki | ||
| cukinia | 3 sztuki | |
| por | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| sól | ||
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| sos sojowy jasny | 2 łyżki | |
| sos sojowy ciemny | 2 łyżki | |
| tofu | 450 gramów | |
| czerwona pasta curry | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz. |
| Krok 2 |
| Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły. |
| Krok 3 |
| Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę. |
| Krok 4 |
| Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników. |
| Krok 5 |
| Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie. |
| Autor: pasibrzuch |