| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W rondlu lub woku rozgrzej olej kokosowy, dodaj zgniecione nożem na desce goździki oraz cynamon i smaż kilkanaście sekund. |
| Krok 2 |
| Dodaj pokrojoną w łódki cebulę i smaż, aż nabierze lekko złotego koloru. |
| Krok 3 |
| Dodaj imbir, czosnek i ziarna kolendry, wcześniej zgniecione w moździerzu na pastę z odrobiną wody. Smaż, aż woda odparuje. |
| Krok 4 |
| Wsyp chili i kurkumę, wymieszaj. Dołóż pokrojone w ósemki pomidory i nacięte wzdłuż, pozbawione pestek zielone chili. Podlej nieco nieco wodą i duś 4 - 5 min. |
| Krok 5 |
| Gdy woda prawie całkowicie wyparuje, wlej mleczko kokosowe, dodaj pokrojoną w kostkę rybę i pastę tamaryndową. Gotuj na niewielkim ogniu ok. 5 min. |
| Krok 6 |
| Dopraw do smaku solą i ew. cukrem. Podawaj z ryżem. |