Curry z wołowiną na ostro

0


Średnie


60 min.


5 os.

Składniki
olej2 łyżki
sól1.5 łyżeczek
cukier1 szczypta
starty imbir1 łyżka
kolendra2 łyżki
makaron ryżowy12 dekagramów
groszek cukrowy20 dekagramów
polędwica wołowa30 dekagramów
trawa cytrynowa2 łyżki
roztarty ząbek czosnku1 sztuka
czerwona pasta curry1 łyżeczka
niesłodzone mleko kokosowe1 szklanka
siekana szalotka 2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski.
Krok 2
Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.
Krok 4
W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.
Krok 6
W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl