Curry z wołowiny z ziemniaczanym puree

1


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
Rostbef wołowy500 gramów
ziemniaki1 kilogram
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
margaryna30 gramów
mleko200 mililitrów
czerwone wino120 mililitrów
pomidory z puszki1 opakowanie
pieczarki250 gramów
cebula2 sztuki
Curry Knorr30 gramów
olej40 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Krok 2
Gdy się zrumieni, dodaj curry, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane pomidory i wlej wino. Całość gotuj ok. 20 minut, aż większość płynu wyparuje i mięso zrobi się miękkie.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Następnie odcedź je, dodaj ugotowany sos Fix Knorr oraz margarynę.
Krok 6
Całość mieszaj, aż powstanie puree.
Krok 7
Gorące puree przełóż do naczynia żaroodpornego. W środku zrób wgłębienie i wlej mięso wraz z odrobiną sosu. Całość skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, aż ziemniaki zrobią się rumiane na zewnątrz.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl