Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na mocno rozgrzanej patelni. |
Krok 2 |
Gdy się zrumieni, dodaj curry, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone w cząstki. |
Krok 3 |
Następnie dodaj posiekane pomidory i wlej wino. Całość gotuj ok. 20 minut, aż większość płynu wyparuje i mięso zrobi się miękkie. |
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj. |
Krok 5 |
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Następnie odcedź je, dodaj ugotowany sos Fix Knorr oraz margarynę. |
Krok 6 |
Całość mieszaj, aż powstanie puree. |
Krok 7 |
Gorące puree przełóż do naczynia żaroodpornego. W środku zrób wgłębienie i wlej mięso wraz z odrobiną sosu. Całość skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut, aż ziemniaki zrobią się rumiane na zewnątrz. |