| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 3 sztuki | |
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| olej | 0.5 szklanek | |
| nasiona cebuli | 1 łyżka | |
| nasiona kopru 1 łyżeczka | ||
| curry | 4 sztuki | |
| kolendra | 1 szczypta | |
| kminek | 0.5 łyżeczek | |
| kurkuma | 0.5 łyżeczek | |
| suszone mielone mango | 1.5 łyżeczek | |
| chili mielone | 0.5 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr, aż zmiękną. |
| Krok 2 |
| Wyłącz ogień, a następnie dodaj chili, kolendrę, kminek, kurkumę oraz mango. |
| Krok 3 |
| Teraz dodaj ziemniaki i zamieszaj. Smaż wszystko przez 5 minut. |
| Krok 4 |
| Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zmniejsz ogień i dodaj nasiona kopru i cebuli oraz liście curry. |
| Krok 5 |
| Dobrze wymieszaj wszystko i smaż przyprawy przez minutę nadal mieszając. |
| Autor: przepisy.pl |