|
Składniki | ||
ziemniaki | 3 sztuki | |
Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
olej | 0.5 szklanek | |
nasiona cebuli | 1 łyżka | |
nasiona kopru 1 łyżeczka | ||
curry | 4 sztuki | |
kolendra | 1 szczypta | |
kminek | 0.5 łyżeczek | |
kurkuma | 0.5 łyżeczek | |
suszone mielone mango | 1.5 łyżeczek | |
chili mielone | 0.5 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr, aż zmiękną. |
Krok 2 |
Wyłącz ogień, a następnie dodaj chili, kolendrę, kminek, kurkumę oraz mango. |
Krok 3 |
Teraz dodaj ziemniaki i zamieszaj. Smaż wszystko przez 5 minut. |
Krok 4 |
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zmniejsz ogień i dodaj nasiona kopru i cebuli oraz liście curry. |
Krok 5 |
Dobrze wymieszaj wszystko i smaż przyprawy przez minutę nadal mieszając. |
Autor: przepisy.pl |