Curry z ziemniaków
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • ziemniaki - 3 sztuki
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • olej - 0.5 szklanek
  • nasiona cebuli - 1 łyżka
  • nasiona kopru 1 łyżeczka
  • Curry Knorr - 4 sztuki
  • kolendra - 1 szczypta
  • Kminek z Polski Knorr - 0.5 łyżeczek
  • Kurkuma z Indii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • suszone mielone mango - 1.5 łyżeczek
  • Chili z Indii Knorr - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr, aż zmiękną.
  2. Wyłącz ogień, a następnie dodaj chili, kolendrę, kminek, kurkumę oraz mango.
  3. Teraz dodaj ziemniaki i zamieszaj. Smaż wszystko przez 5 minut.
  4. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zmniejsz ogień i dodaj nasiona kopru i cebuli oraz liście curry.
  5. Dobrze wymieszaj wszystko i smaż przyprawy przez minutę nadal mieszając.