Curry z ziemniaków

3


Średnie


45 min.


2 os.

Składniki
ziemniaki3 sztuki
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
olej0.5 szklanek
nasiona cebuli1 łyżka
nasiona kopru 1 łyżeczka
Curry Knorr4 sztuki
kolendra1 szczypta
Kminek z Polski Knorr0.5 łyżeczek
Kurkuma z Indii Knorr0.5 łyżeczek
suszone mielone mango1.5 łyżeczek
Chili z Indii Knorr0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr, aż zmiękną.
Krok 2
Wyłącz ogień, a następnie dodaj chili, kolendrę, kminek, kurkumę oraz mango.
Krok 3
Teraz dodaj ziemniaki i zamieszaj. Smaż wszystko przez 5 minut.
Krok 4
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zmniejsz ogień i dodaj nasiona kopru i cebuli oraz liście curry.
Krok 5
Dobrze wymieszaj wszystko i smaż przyprawy przez minutę nadal mieszając.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl