Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kurczak - 1 sztuka
  • olej z pestek winogron - 4 łyżki
  • papryka słodka - 2 łyżeczki
  • kolorowy pieprz - 0.5 łyżeczek
  • miód - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka podzielić na ćwiartki odcinając szyjkę , kuper , nadmiar tłustej skóry przy kuprze .
  2. Rozetrzeć olej z pokruszoną mini kostką czosnkową , pieprzem, papryką mieloną , miodem , szczyptą soli , Delikatem w płynie i Przyprawą do złocistego kurczaka .
  3. Natrzeć dokładnie ćwiartki kurczaka . Ułożyć w pojemniku i zostawić w lodówce przez godzinę .
  4. Włożyć do rękawa do pieczenia .Umieścić na blaszce w piekarniku . Nastawić temperaturę na 180 * C i piec przez godzinę .
  5. Wyjąć z piekarnika . Rozciąć rękaw . Zlać tłuszczyk z pieczenia . Podawać z sezonową surówką .