Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • ćwiartki z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbek - 3 sztuki
  • Curry Knorr - 2 łyżki
  • śmietana - 500 mililitrów
  • marchew - 3 sztuki
  • papryka - 1 sztuka
  • pietruszka natka pół pęczka
  • olej
  • bulion

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na co najmniej 1 godzinę. Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.
  2. Na oleju usmaż na złoto kurczaka.
  3. Do smażonego kurczaka dodaj czosnek, curry i cebulkę i duś przez chwilę.
  4. Dolej do sosu zahartowaną śmietanę. Dokładnie wymieszaj i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Serwuj z ryżem lub kaszą posypane posiekaną natką pietruszki.
  5. Teraz dodaj warzywa i po chwili smażenia podlej bulionem. Duś do miękkości około 20 minut.