Ćwiartki kurczaka w sosie z curry

18


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
ćwiartki z kurczaka4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr3 łyżki
cebula1 sztuka
czosnek ząbek3 sztuki
curry2 łyżki
śmietana500 mililitrów
marchew3 sztuki
papryka1 sztuka
pietruszka natka pół pęczka
olej
bulion
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na co najmniej 1 godzinę. Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Na oleju usmaż na złoto kurczaka.
Krok 3
Do smażonego kurczaka dodaj czosnek, curry i cebulkę i duś przez chwilę.
Krok 4
Teraz dodaj warzywa i po chwili smażenia podlej bulionem. Duś do miękkości około 20 minut.
Krok 5
Dolej do sosu zahartowaną śmietanę. Dokładnie wymieszaj i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Serwuj z ryżem lub kaszą posypane posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl